Omdat het wellicht ook anders kan..... Wereldprojecten in beeld.

Ik houd van mensen die hun hart volgen en het lef hebben om de gebaande paden opzij te schuiven voor een eigen route. Mensen die keuzes maken tegen de norm in. Afgelopen jaren heb ik veel mensen ontmoet die de verandering zijn aangegaan. Met vallen en opstaan leren zij elke dag. Hierdoor zijn er mooie projecten ontstaan. Deze wil ik graag met je delen. 

Creative like kids support deze projecten met kennis en/of middelen. Samen de wereld vormgeven vanuit een ander perspectief. 

The breadfruit house Dominica foundation

In april 2021 kwam ik in contact met Marieke van Asten. Zij is op Dominica, een eiland in de Caribische zee, The Breadfruit House Dominica Foundation gestart. Een idyllisch leven in een weelderige groene omgeving, fruit aan de bomen, bijna altijd zon en blauwe zee. Toch is het niet altijd wat het lijkt. Jaarlijks is er een orkaanseizoen, die het leven stopzet en de mensen dwingt weer een stap terug te doen en/of opnieuw te beginnen. Kinderen begrijpen nog niet alles wat zij ervaren. Zij zijn niet altijd in staat om woorden te geven aan hun emoties en de ervaringen die zij opdoen. 

Marieke probeert met haar stichting ondersteuning te bieden. Zij biedt de de kinderen een veilige plek, een warme maaltijd en een activiteitenprogramma. Gedurende 16 weken komen de kinderen wekelijks samen om te dansen, te schrijven, te zingen en/of te knutselen. Het programma wordt afgesloten met het maken van een Happy-box. Een tastbare herinnering aan de kennis en vaardigheden die de kinderen aangereikt hebben gekregen. 

Lees verder....

Vovie, learning community

Begonnen als een klein ouderinitiatief in Bergen, maar nu een school met een wachtlijst. In het voorjaar van 2020 werd ik gebeld door Suzanne Grieger. Zij wilde met mij sparren over hun ambities om hun school te laten groeien. Het werd een gesprek met antwoorden, maar vooral veel interessante vragen. Wat betekent onderwijs? Heb je een schoolgebouw nodig om onderwijs te geven? En ben je ooit uitgeleerd? 

Vovie gaat uit van de natuurlijke drang van kinderen om te leren. Een learning community kan de kinderen inspireren door hen te laten kennismaken met verschillende onderwerpen. Wat is mogelijk en welke betekenis heeft het voor het kind? Bij Vovie vindt een groot deel van het onderwijs buiten plaats. Hier volgen zij het ritme van de natuur en de seizoenen. Zij werken in hun tuin en koken met wat er groeit. Zo leren de kinderen zorgdragen voor zichzelf, elkaar en de aarde.

Kinderen leren hun dromen en ideeën omzetten naar iets tastbaars.

Lees verder....