Van idee naar werkvloer

Wil jij de creatieve ontwikkeling van het kind meer aandacht geven binnen het pedagogisch beleid? Creative like kids denkt graag met je mee en schrijft de plannen. Het uitgangspunt zijn jouw ideeën en wensen. Welke stappen wil jij nemen? 

Creative like kids geeft advies

stap 1

Sparren over dromen, alles mag…

Hoe ziet jouw ideale kindcentrum eruit?

Stap 2

van droom naar werkelijkheid

Hoe realistisch is de droom en wat heb je nodig?

Creative like kids schrijft het plan

stap 3

van werkelijkheid naar beleid

Wat betekent dit voor het (pedagogisch) beleidsplan?

stap 4

van beleid naar werkvloer

Hoe ga je het beleid implementeren? 

Waarom zou je dat willen?

De wereld om ons heen veranderend snel. Dagelijkse en complexe vraagstukken moeten worden opgelost. Deze oplossingen vallen steeds minder vaak binnen de standaard kaders die wij al kennen. Het vraagt om creatief vermogen.

Meer aandacht voor de creatieve ontwikkeling betekent feitelijk dat je zorgt dat kinderen met een goed gevulde gereedschapskist op pad gaan. Zij raken niet meer zo snel uit het veld geslagen, omdat zij over kennis en creatieve vaardigheden beschikken die zij ten alle tijden kunnen inzetten. Hoe fijn is het als je kunt denken in mogelijkheden en je kunt vertrouwen op je eigen verbeeldingskracht en vindingrijkheid. Het geeft zelfvertrouwen en het maakt een kind zelfstandig en zelfredzaam. 

Behalve de voordelen voor het kind, betekent het ook onderscheidend vermogen ten opzichte van andere kinderopvangorganisaties. Mede door alle kwaliteitseisen van afgelopen jaren is de kinderopvang ook gestandaardiseerd. Lees maar eens vijf willekeurige pedagogisch plannen op het internet en je leest veel van hetzelfde. Opvallend is ook hoe weinig tekst men besteedt aan de creatieve ontwikkeling. Men richt zich vaak vooral op expressieve activiteiten. Creativiteit is zoveel meer dan knutselen en zingen. Door je zelf te positioneren als creatieve kinderopvang maak je het verschil. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Visie omzetten in beleid kan lastig zijn. Je hoofd zit vol ideeën. Een sparringpartner is dan fijn om alles op een rij te zetten. Samen gaan wij op zoek naar de juiste handvatten voor jouw organisatie. Het heeft de voorkeur om ook medewerkers te betrekken in dit proces. Een verandering in beleid betekent ook een andere werkwijze. Dat heeft effect op de werkzaamheden op de werkvloer. Door vanaf het begin alle lagen in de organisatie te betrekken maakt dat de implementatiefase soepel kan verlopen. 

Het begint bij dromen….

Iedere verandering start bij het verzamelen van ideeën. Lekker dagdromen en je laten inspireren door alles wat je ziet. Wat zou je graag willen? Je bent nog onbelemmerd in de fase. Alles kan! Fantaseer er op los. Hoe zou jouw kinderopvangorganisatie er dan uit zien? Pas in een latere fase komt de realiteit om de hoek kijken. Hoe kun je al die ideeën verwezenlijken. Is dat haalbaar en betaalbaar? Dit lijkt wellicht niet zo creatief, maar het tegendeel is waar. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op, dan praten wij verder.