Maak kennis met Creative like kids

Mijn naam is Nicole de Beer en ik ben de initiatiefnemer van Creative like kids. Afgelopen twintig jaar heb ik in binnen- en buitenland gewerkt in de kinderopvang en het onderwijs.

Mijn reislust brengt mij op mooie plekken en doet een beroep op mijn creatief vermogen. Hoe pas jij je aan, zonder jezelf te verliezen? Zoek naar de overeenkomsten en leer van de verschillen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel verhelderend.

Het is bijzonder om te ervaren dat er géén standaard bestaat. Wat in Nederland heel gebruikelijk is, kan 500 km verderop al vreemd zijn. Wees nieuwsgierig en maak eens een uitstapje buiten je eigen comfortzone; daar waar het avontuur begint.


Lorem ipsum..

Men zegt dat kinderen van nature creatief zijn. Na twee jaar lesgeven in China was ik daar niet meer zo zeker van. Het was soms pijnlijk om te zien, wat er kan gebeuren als kinderen niet worden aangesproken op hun creatief vermogen.

In Nederland zie ik, in mindere mate, een gelijke ontwikkeling plaatsvinden. Men zet in op een kant-en-klare maatschappij. Gemak en standaardisering zijn meester. De focus ligt op het resultaat en de meetbaarheid van dingen. Het lijkt alsof mensen leren wat zij moeten denken en niet hoe zij kunnen denken.

Soms lijkt er maar één goed antwoord te zijn, terwijl juist de zoektocht naar alle mogelijke antwoorden, bijdraagt aan het versterken van creatief vermogen.

Daarbij is het een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in een snel veranderende wereld. Geef kinderen de tijd & ruimte om hun creatieve gereedschapskist te vullen voor hun toekomst. Geef hen de handvatten die zij nodig hebben, zodat zij kunnen uitgroeien tot fantasievolle en vindingrijke volwassenen met zelfvertrouwen.

Loris Malaguzzi

‘Laat mij ontdekken & experimenteren’

Maria Montessori

‘Leer mij het zelf doen’

Célestin Freinet

‘Sluit aan bij mijn belevingswereld’

De visie van Creative like kids in woord

Creative like kids ondersteunt wereldse projecten met kennis en/of middelen. Samen de wereld vormgeven vanuit een ander perspectief. 

Bekijk de wereldprojecten