Preaload Image

Wie is Creative like Kids?

Nicole de Beer is de inititatiefnemer van Creative like Kids en het Curriculum Creatieve Kinderopvang.

Afgelopen twintig jaar heb ik gewerkt in binnen- en buitenland in de kinderopvang en het onderwijs.

Mijn reislust brengt mij op mooie plekken en doet een beroep op mijn creatief vermogen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel verhelderend.

Het is bijzonder om te ervaren dat er geen standaard is. Wat in Nederland heel gebruikelijk is, kan 500 km verderop al vreemd zijn.

Wees nieuwsgierig en maak eens een uitstapje buiten je eigen comfortzone; daar waar het avontuur begint. Hoe creatief ben jij ?

Wat wil Creative like Kids?

Men zegt dat kinderen van nature creatief zijn. Na twee jaar lesgeven in China was ik daar niet meer zo zeker van. Het was soms pijnlijk om te ervaren, wat er kan gebeuren als kinderen niet worden aangesproken op hun creatief vermogen.

In Nederland zie ik, in mindere mate, een gelijke ontwikkeling gaande. De focus ligt steeds vaker op het resultaat en de meetbaarheid van dingen. Soms lijkt er maar één goed antwoord te zijn, terwijl juist de zoektocht naar alle mogelijke antwoorden, bijdraagt aan het creatief vermogen.

Een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in de wereld van vandaag en morgen. Geef kinderen de tijd & ruimte om hun creatieve gereedschapskist te vullen voor hun toekomst.

Structurele aandacht voor de creatieve ontwikkeling

Zorg voor een goed gevulde gereedschapskist vol creatieve vaardigheden voor kinderen. Belangrijke vaardigheden voor nu en in de toekomst.

Pedagogisch medewerkers kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding van de Pedagogisch coach de diverse videofragmenten uit het online programma volgen. Samen met de activiteitenbank, het handboek en telefonisch consult geeft het hen voldoende kansen om een brug van theorie naar praktijk te maken.

Het waarborgen van de creatieve ontwikkeling binnen het kindercentrum is nog nooit zo eenvoudig geweest.