Biedt het kind, het beste uit twee werelden.

‘Jij zou het liefst achttien willen zijn. Jij denkt dat je dan alles kan en alles weet’. Deze woorden waren van mijn leraar op de basisschool. Ik voelde mij begrepen. Ik wilde inderdaad mijn eigen leven leiden, zonder de regels van anderen. Ik had een enorme honger naar vrijheid, ondanks dat ik alle ruimte en tijd van mijn ouders kreeg. Ik vond al die regels en opgelegde kaders maar een hoop gedoe. 

Je hebt het als docent, pedagogisch medewerker en/of gastouder niet altijd door, maar jij kunt het verschil maken. Jij bent belangrijk in het leven van een kind. Zij krijgen van jou levenslessen, die zij thuis niet krijgen aangeboden of op een andere manier, in een andere taal. Juist die verschillen maken dat je samen een rijke en gevarieerde leeromgeving kunt aanbieden. 

Ouders en professionals kunnen van elkaar leren. Creatief like kids wil graag bijdragen aan de vertrouwensband tussen de partners in te opvoeding. Een ouderavond kan een mooie gelegenheid zijn om daar aandacht aan te geven, zonder het zwaar te maken. 

Voor de ouderavond heeft Creative like kids een speciale cursus ontwikkeld gericht op de creatieve ontwikkeling van het kind. Dat wat de partners in de opvoeding bindt.  Samen leren en bezig zijn in een ontspannen setting. Combineer kennisoverdracht en aandacht voor het pedagogisch beleid met leuke opdrachten.

Waarom kiezen voor een online presentatie als invulling van een ouderavond op jouw locatie?

Laat je niet afschrikken door woorden als digitaal, online en dergelijke. Creative like kids neemt je stap voor stap mee in het technisch proces. 

 • Hoe koppel ik een laptop/computer aan een beamer/projector?
 • Hoe log je in op de website?
 • Hoe open ik de presentatie?
 • Hoe doorloop ik de presentatie?

Daarbij is de prijs aantrekkelijk. Binnen de kinderopvang is het budget voor ouderavonden klein. Hierdoor is de keuze voor een interessante invulling beperkt en kom je veelal uit bij bedrijf  “Verkooppraatje & Co”

Creative like kids heeft met haar ervaring in de kinderopvang nagedacht over dit vraagstuk. Als manager was ik snel door de betere aanbieders heen. Wat nu? Mijn opdracht werd het creëren van een betekenisvolle en betaalbare ouderavond. Zo kun je twee keer per jaar zorgen voor een interessante ouderavond, zonder dat het je al te veel tijd kost. Probeer het eens!

Wat kun je verwachten?

Nodig de ouders en pedagogisch medewerkers uit op locatie. 

Een online informatieve presentatie van Creative like kids over het onderwerp zorgt voor een gestructureerde opbouw van de ouderavond. De presentatie wordt op bepaald momenten onderbroken om ruimte te geven aan jouw verhaal over het creatief beleid en activiteitenprogramma van de organisatie. Je kunt deze momenten opvullen zoals je dat zelf wenst al dan niet met behulp van de pedagogisch medewerkers. Ouders horen graag hun verhalen, omdat zij dichtbij hun kind staat. Combineer dit met fotocollages en/of werkjes voor een duidelijk beeld over jou als betrokken partner in de opvoeding. 

Kortom een betekenisvolle avond waarin theorie en praktijk samenkomen.

Hoe werkt het en wat heb je nodig?

Nadat de bestelling is geplaatst en betaald, ontvang je een toegangscode tot de cursus om je voor te kunnen bereiden. Afhankelijk van de datum, zul je deze code ongeveer 7 dagen voor de ouderavond ontvangen.

Tevens ontvang je per mail een technische handleiding om te zorgen dat je kunt inloggen, apparatuur kunt koppelen etc. 

Denk aan de onderstaande benodigdheden om de avond tot een succes te maken. 

 • Internetverbinding
 • Beamer/projector
 • Projectiescherm of alternatief (witte muur of gestreken laken).
 • Laptop
 • geluidsspeakers, afhankelijk van de volume op de laptop.
 • Kabel tussen laptop en beamer.
 • Uitnodiging voor ouders & PM-ers.
 • Koffie & thee
 • Stoelen & tafels
 • Benodigde materialen verzamelen voor opdrachten. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudig te verkrijgen materialen, waarvan je al een deel in huis hebt. 

Nog niet helemaal overtuigd of wil je meer informatie, neem contact met mij op, zodat ik je vragen kan beantwoorden. 

Het aanbod voor een interessante ouderavond.

Creatieve activiteiten KDV

€34.95 excl. BTW

Een gezellige avond waar de creatieve activiteit centraal staat. Een combinatie van theorie, jouw pedagogisch beleid en activiteitenprogramma. Als afsluiter een aantal leuke doe-opdrachten ter inspiratie voor ouders & medewerkers. 

informatie | bestellen