Creative like kids maakt continue scholing mogelijk.

Creative like kids heeft ruim 20 jaar werkervaring binnen de kinderopvang. Kennis van de praktijk als stevige basis om voor een cursusprogramma gericht op de creatieve ontwikkeling van kinderen. Creatief vermogen is een combinatie van kennis, vaardigheden en houding. De creatieve ontwikkeling staat dan ook niet los van de andere ontwikkelingsgebieden, maar kan juist fungeren als verbindende factor.

Voor wie is het cursusaanbod?

Het cursusaanbod van Creative like kids is speciaal ontwikkeld voor:

  • Kinderopvangorganisaties
  • Gastouderbureaus
  • Individuele gastouders*

Versterk het pedagogisch handelen van pedagogisch medewerkers en/of gastouders met betrekking tot de creatieve ontwikkeling van kinderen. 

Voor gastouders geldt er een éénpersoonstarief. Neem even contact op.

Heb jij interesse, maar niet gebonden aan de branche kinderopvang, stuur dan even een mail.

Waarom wil je scholen?

Kinderopvang is een vak. Scholing helpt om het pedagogisch handelen van medewerkers en gastouders te versterken. Wat kan hij/zij al en waar ligt nog een uitdaging?

Medewerkers scholen betekent dat je moet nadenken over de keuze van de cursus. Heeft het betekenis voor de pedagogisch medewerker? Wat houdt hen bezig? Net als bij kinderen zal interesse een rol spelen in de motivatie om te leren. 

Ook is het belangrijk om vooraf een plan van aanpak te maken om de kennis en vaardigheden te kunnen borgen na afloop van de cursus. 

Het online cursusaanbod van Creative like kids biedt naast het cursusmateriaal ook ondersteuning aan de manager en/of pedagogisch coach. Zo kan de lesstof meegenomen worden naar de werkvloer. Zeker voor beginnende pedagogisch coaches en managers een handig hulpmiddel.

Wat betekent continue scholen?

Het versterken van het pedagogisch handelen is een proces dat tijd kost. Hoe goed een cursus ook is, één cursus is meestal onvoldoende om tot grote veranderingen te komen. Mensen vinden veranderprocessen lastig en vervallen snel in oude routines. Zeker als het onderwerp geen aandacht meer krijgt.

Scholen is dan ook een continue proces. Het is te vergelijken met de groei van een plant. Groeien betekent verzorging en telkens een beetje water. Pas als het water is opgenomen door de plant is er weer ruimte voor meer.

Net als planten hebben mensen ook tijd nodig om kennis en vaardigheden te verwerken en het eigen te maken. Het vraagt om geduld van de manager en/of pedagogisch coach.

Bezig zijn met één thema kan helpen in het leerproces. Het verspreiden van de lesstof over een langere periode zorgt voor een grotere slagingskans. Daarnaast behoudt men plezier. Leren is leuk en het succesvol kunnen toepassen is nog leuker. Je kunt de aanwezige kennis en vaardigheden stap voor stap opbouwen naar een hoger niveau.

Continue scholen met behulp van Creative like kids betekent consistent en herhaalbaar cursusmateriaal binnen een bepaalde periode. Daarnaast biedt ieder cursus extra handvatten voor de manager en pedagogisch coach om hen te ondersteunen in de implementatiefase.

Het woord continue geeft ook aan dat je minder gebonden bent aan tijd. Je kunt nu ook overwegen om juist in de zomerperiode te scholen. Het is over het algemeen stiller op de groepen, waardoor pedagogisch medewerkers meer rust ervaren om met de kinderen bezig te zijn. 

 

Wat kan ik verwachten?

Creative like kids heeft haar cursussen zorgvuldig ontwikkeld gericht op de praktijk. Het wil daarmee meer bieden dan enkel online cursusmateriaal. 

Het cursusmateriaal bestaat uit videofragmenten voor de pedagogisch medewerker en/of gastouder met diverse opdrachten. Het moet hen uitnodigen tot gesprek en het reflecteren op het eigen handelen. Om de lesstof mee te nemen naar de werkvloer, sluit iedere module af met een praktijkopdracht.

Trainen gaat verder dan pedagogisch medewerkers een cursus laten volgen. Als organisatie ben je verantwoordelijk voor een goede implementatie. Creative like kids kent de dynamiek binnen de kinderopvang en heeft extra materiaal toegevoegd voor de manager en pedagogisch coach. Zo wordt het borgen van de lesstof een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend.

Is online scholen wel zo effectief?

Online cursussen hebben het imago dat zij minder doeltreffend zijn. Niets is minder waar bij het online cursusaanbod van Creative like kids. Met ruim 20 jaar werkervaring in de kinderopvang ken ik de sector goed. Het lesmateriaal is dan ook speciaal ontwikkeld voor de pedagogisch medewerker/gastouder en hun voorkeur voor praktijkgericht leren. De lesstof moet direct toepasbaar of ‘oefenbaar’ zijn op de werkvloer. Het moet het gat tussen theorie en praktijk dichten.

De online cursussen van Creative like kids zorgen dat kennis en vaardigheden stap voor stap worden aangereikt. De opdrachten dragen bij aan visieontwikkeling en dienen als oefenmateriaal in de praktijk.

Creative like kids biedt daarbij handvatten voor de pedagogisch coach of manager, zodat zij de lesstof kunnen implementeren en de pedagogisch medewerker kunnen meenemen in dat proces. 

Daarmee is een online cursus van Creative like kids een compleet pakket. 

Heb jij voorkeur voor blended learning? In veel gevallen is dat mogelijk. Neem contact met mij op om de de wensen te bespreken.  

Is online scholen goedkoper dan een workshop op locatie?

Ja! Creative like kids wil betaalbaar cursusmateriaal voor alle voor men binnen de  kinderopvang.

Scholing heeft een prijskaartje. Kosten en opbrengsten moeten in verhouding staan.  Jouw doel en jouw beschikbare middelen na afloop van een cursus bepalen uiteindelijk ook of de prijs en kwaliteit in verhouding staat.

Laat je medewerkers een cursus volgen zonder een plan van implementatie, dan zal iedere vorm van scholing duur zijn. De medewerkers zullen na afloop van de cursus enthousiast zijn, maar zonder aandacht, zullen oude gewoonten en routines het snel weer overnemen. Om dit te voorkomen heeft Creatief like kids extra materiaal toegevoegd voor de manager en/of pedagogisch coach.

Het online cursusprogramma van Creative like kids is inderdaad goedkoper dan een workshop op locatie. Het geld dat je bespaart kun je bijvoorbeeld gebruiken aan de implementatiekosten. Denk aan extra coachingsuren of het inzetten van een invalkracht om vaste medewerkers de ruimte te geven om te leren van elkaar op de groep. 

Ben jij gastouder? Er geldt dan een éénpersoonstarief. Neem contact op voor de actuele prijs.  

Hoe stel ik een cursusprogramma samen?

Je kunt steeds een nieuwe cursus kiezen of vooraf een programma samenstellen in overleg met Creative like kids. Het is aan te raden om binnen een team te starten met de cursus Creativiteit in de kinderopvang. Het is een mooie basis en fungeert als een gezamenlijk vertrekpunt.

Vervolgens kun je mensen meer zelf laten kiezen. Maak enkel de keuze niet te ruim. Je kunt leren van elkaar en gezamenlijke lesstof zorgt voor verbinding en een grotere kans van slagen bij de implementatiefase. 

Pedagogisch medewerkers hebben ook ruimte en tijd nodig om de lesstof eigen te maken. Ik zou adviseren om 4 tot 6 cursussen per jaar aan te bieden, mits deze van Creative like kids zijn. De cursussen zijn allen gericht op de creatieve ontwikkeling van het kind. Hierdoor is het een duidelijk afgebakend thema en kan men voortbouwen op eerder opgedane kennis en vaardigheden. 

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies. Creative like kids denkt graag met je mee.

Het cursusaanbod

Maandelijks komen er nieuwe cursussen bij. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod? Stuur dan een mail. 

Het cursusprogramma is ook beschikbaar voor gastouders. Er geldt dan een eenpersoonstarief. Neem bij interesse contact met mij op. Met een aantal gastouderbureaus zijn er afspraken gemaakt. Vraag het even na bij jouw gastouderbureau voor extra voordeel. 

Heb jij als gastouderbureau interesse om het aanbod van Creative lik kids aan te bieden vanuit een eigen academie of scholingsprogramma? Dat kan. Neem contact op, dan bespreken wij de mogelijkheden. 

Creativiteit in de kinderopvang

basiscursus KDV | BSO

informatie | bestellen
activiteiten die het creatief vermogen versterken

Activiteiten in de kinderopvang

KDV | BSO

informatie | bestellen

Creatieve vaardigheden

KDV

Verschijnt binnenkort
Blijf op de hoogte van het nieuwste cursusaanbod