Aandacht voor de creatieve ontwikkeling, juist nu!

Wij leven in een complexe samenleving, waar begrippen als gemak, snelheid en meetbaarheid leidend zijn. De huidige vraagstukken en problemen vragen juist om oplossingen die buiten de standaardkaders liggen. Niet gemakkelijk, wel noodzakelijk. Jij kunt bijdragen aan een goed gevulde creatieve gereedschapskist voor kinderen, zodat zij kunnen opgroeien tot creatieve volwassenen. 

Het cursusprogramma ondersteunt jou als professional. 

Het cursusaanbod van Creative like kids is speciaal ontwikkeld voor:

  • Kinderopvangorganisaties
  • Gastouderbureaus

Wil je weten wat Creative like kids voor jou kan betekenen? Neem dan even contact op, dan praten wij verder. 

Creative like kids heeft haar cursussen zorgvuldig ontwikkeld gericht op de praktijk. Het wil daarmee meer bieden dan enkel een online cursus. Het is een totaalpakket waarbij je aan de hand wordt genomen van theorie naar praktijk. 

Het cursusmateriaal bestaat o.a. uit teksten, audio- en videofragmenten. Het biedt de pedagogisch medewerker en/of gastouder de kans om met elkaar in gesprek te gaan  en te reflecteren op het eigen handelen. Er is geen goed of fout. Het is het startpunt om samen tot een werkwijze te komen. Om de lesstof mee te nemen naar de werkvloer, sluit iedere module af met een praktijkopdracht.

Het scholen van medewerkers stopt niet bij het volgen van een cursus. Als organisatie ben je verantwoordelijk voor een goede implementatie. Met ruim 20 jaar werkervaring kent Creative like kids de dynamiek binnen de kinderopvang en heeft extra materiaal toegevoegd voor de manager en pedagogisch coach. Zo wordt het borgen van de lesstof een stuk eenvoudiger, doelgerichter en minder tijdrovend.

Cursussen van Creative like kids zijn betaalbaar, omdat ik geloof dat een goede cursus geen duizenden euro’s hoeft te kosten. Het bedrag zegt uiteindelijk weinig over de waarde. De waarde bepaal jij!

De cursussen zijn verdeeld in drie pakketten om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij je wensen:

  • Basis
  • Plus
  • Compleet

Basispakket

Het basispakket bestaat uit de diverse online cursusmodules. Dit pakket is voor gastouderopvang- en kinderopvangorganisaties die pedagogisch medewerkers en/of gastouders willen scholen, maar gedurende het traject willen kijken waar de behoeften van de medewerkers liggen om zo vervolgstappen te nemen. Het basispakket kun je altijd aanvullen op ieder gewenst moment.

Pluspakket 

Het pluspakket bestaat uit de online cursusmodules en één Q&A bijeenkomst. In de Q&A bijeenkomst kunnen de pedagogische medewerkers via een online live gesprek allerlei vragen stellen. Deze ontmoeting kan plaatsvinden op ieder gewenst moment. Het is aan te raden om deze na afloop te plannen, maar ergens in het midden van het traject kan ook heel waardevol zijn als je merkt dat men vastloopt.

Dit pakket sluit aan bij gastouderopvang- en kinderopvangorganisaties die het prettig vinden om na de online modules persoonlijk contact te hebben met de trainer. In het gesprek kan ik meedenken over vervolgstappen en de vraagstukken die er zijn, maar het kan ook ingezet worden voor pedagogisch medewerkers die nog vragen hebben en/of onzekerheden. 

Compleet pakket

De naam zegt het al. Dit pakket bestaat uit de online modules, één Q&A bijeenkomst en een lidmaatschap Activiteitenbank voor 12 maanden. De activiteitenbank is bedoeld als oefenmateriaal voor pedagogisch medewerkers. Alle 365 activiteiten zijn gericht op het versterken van het creatief vermogen van kinderen van 0-12 jaar. Het is een krachtig hulpmiddel om de lesstof continuïteit te geven en het tot een vaste werkwijze te maken. 

Mocht je al gebruik maken van een andere activiteitenbank, dan is dat niet erg. In de cursus wordt o.a vertelt hoe je activiteiten creatief kunnen maken. Op de activiteitenpagina van de Activiteitenbank herhaal ik kort de boodschap om pedagogisch medewerkers uit te dagen om de kennis uit die module te gebruiken bij de andere activiteitenbanken. 

Aanvullen altijd mogelijk

Mocht je gedurende het scholingstraject een (extra) Q&A bijeenkomst willen inplannen, dan kan dat altijd. Je kunt deze via de webshop bestellen. Datzelfde geldt voor de Activiteitenbank. 

Kom je er niet uit? Neem gerust even contact op, dan denk ik met je mee. 

Wat ik nu inzie, dat je kinderen moet loslaten in hun ideeën en fantasie. Zorg dat jij je kunt laten leiden door de kinderen naar hun resultaat. De voorbeelden waren heel duidelijk voor mij. 

Pedagogisch medewerker / Amstelveen

Nicole geeft training waarin ze de ander laat denken.
Het heeft mijn teams op een heel andere wijze laten nadenken over het neerzetten van activiteiten.

Eigenaar kinderopvang / Oldenzaal

Je weet het Nicole. Ik ben fan van jou. Je hebt weer veel voor mijn team betekend.

Eigenaar Kinderopvang / Hoofddorp

Wat mij het meest zal bijblijven is het aanbieden van ‘procesgerichte’ i.p.v ‘productgerichte’ activiteiten. Dit is iets wat ik meer zal gaan toepassen en de ouders zal vertellen. Ouders vinden het altijd leuk om te zien wat hun kind heeft geknutseld, maar het proces erachter is ook van belang en interessant om te zien en te horen. 

Pedagogisch medewerker / Amstelveen

Bedankt voor de informatieve en praktische training. Op de groepen zie ik beweging. Een mooie start. 

Manager Kinderopvang / Rotterdam

Mijn handen jeuken. Ik wil aan de slag.

Pedagogisch medewerker / Rotterdam

Was sceptisch of jouw fysieke trainingen om gezet konden worden in een online variant. Het is je gelukt. Waardevol.

Manager BSO / Tilburg

Eindelijk een training waar je wat aan hebt. 

Pedagogisch medewerker / Leiden

Heb je vragen? Ik help je graag!

Het cursusaanbod

Creativiteit & kinderopvang

Pakket: BasisPlus – Compleet

KDV | GO | BSO

informatie & bestellen

Inspired by Reggio Emilia

Pakket: Basis – Plus

KDV | GO

Binnenkort beschikbaar

Creatieve kinderopvang

Pakket: Basis – Plus

Management kinderopvang

Beschikbaar WINTER 2022