Preaload Image

Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen

Stap voor stap van A naar creatieve kinderopvang

Stel je eigen programma samen

Online cursussen

Het digitale programma is nog in ontwikkeling. Naar verwachting zijn de eerste cursussen vanaf 1 januari 2021 te volgen.

workshop op locatie

Organiseer een praktijkgerichte studiedag voor pedagogisch medewerkers. Aandacht voor de creatieve ontwikkeling van het kind. Geef jouw medewerkers het juiste gereedschap in handen.

Creatieve activiteiten

In deze interactieve workshop nemen wij het huidig activiteitenprogramma als leidraad. Wat krijgen de kinderen al aangeboden en wat is gewenst? Samen komen wij tot antwoorden op de volgende vragen?

  • Wat zijn creatieve activiteiten? Wat betekent het?
  • Kun je iedere activiteiten omzetten naar een creatieve activiteit?
  • Hoe begeleid jij deze activiteiten?

Kortom hoe kun jij als pedagogisch medewerker bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van kinderen d.m.v activiteiten?

kosten: €549 excl btw & reiskosten | tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Combinatietip: Activiteitenbank. 365 creatieve activiteiten om mee te oefenen. Zo kan de pedagogisch medewerker de lesstof eigen maken. Meerprijs lidmaatschap 12 maanden €149 excl. btw ipv €199

voorbeeldactiviteit | meer informatie

Creatieve ontwikkeling

Binnen de kinderopvang werkt men graag ontwikkelingsgericht en kindvolgend. Klinkt heel logisch, maar wat betekent dat? En hoe doe je dat met betrekking tot de creatieve ontwikkeling van kinderen? Wat mag je van kinderen verwachten? Welk spelmateriaal past bij welke fase en wanneer kun je bijvoorbeeld beginnen met verven of knippen?

In deze interactieve workshop gaan wij samen op onderzoek uit, zodat de lesstof aanzet tot nadenken over het eigen handelen.

kosten: €549 excl btw & reiskosten | tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Creatieve leeromgeving

In deze praktische workshop nemen wij het kindercentra onder de loep. Hoe kun je zorgen dat de speelruimte en het spelmateriaal bijdraagt aan het versterken van het creatief vermogen van kinderen?

De inrichting van de groep en de keuzes die jij kunt maken met betrekking tot de speelhoeken en het spelmateriaal komen aan bod.

kosten: €549 excl btw & reiskosten | tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Reggio Emilia als inspiratiebron

Veel kindercentra en gastouders laten zich inspireren door Reggio Emilia. De ideeën van Loris Malaguzzi als leidraad om de creatieve ontwikkeling vorm te geven.

Hoe kun je deze visie/inspiratiebron tot uiting laten komen binnen het centrum en op de groep?  Hoe geef je vorm aan de 100 talen van het kind en de 3 pedagogen binnen het activiteitenprogramma? Hoe ga je om met de beschikbare middelen?

In deze workshop gaan wij daar verder op in. De ruimte, het kind, de materialen en de begeleider. Laat je ook inspireren door Reggio Emilia in de praktijk.

kosten: tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Maak het compleet

Een coachingstraject voor de borging van de lesstof? Een lidmaatschap van de activiteitenbank als oefenmateriaal voor pedagogisch medewerkers? Vul de cursus aan en maak jouw programma op maat.

Coaching & video interactiebegeleiding

Heb je ondersteuning nodig van een externe pedagogische coach?

Creative like kids denkt graag met je mee om jouw wensen te realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan praten wij verder

Activiteitenbank

Creative like kids heeft speciaal voor de kinderopvang een digitale activiteitenbank ontwikkeld. 365 activiteiten om het creatief vermogen van kinderen te versterken.

Het is een zeer goede aanvulling op de cursus creatieve activiteiten. Het geeft pedagogisch medewerkers oefenmateriaal om het begeleiden van creatieve activiteiten zich eigen te maken. De activiteiten worden niet beschreven vanuit resultaat, maar het proces.

voorbeeldactiviteit | meer informatie

Thematische activiteiten (E-books)

In de webshop van Creative like kids kun je o.a diverse Ebooks vinden om de thema-activiteiten te voorzien van de creatieve touch.

Daarnaast kun je er fotokaarten vinden, die uitnodigen tot gesprek en onderzoek maar ook je speelhoeken kunnen visualiseren.

 

Bekijk het aanbod e-books

Creatieve ouderavonden

Hoe vertel ik het de ouder/verzorger? Als partner in de opvoeding wil je de ouders en verzorgers meenemen in de processen binnen het kindercentrum. Het organiseren van een ouderavond is daarvoor zeer geschikt. Het brengt ouders en pedagogisch medewerkers samen. Laat hen samen een workshop volgen waarin veel ruimte is voor jouw eigen creatief beleid en activiteitenprogramma.

Bekijk het aanbod