Preaload Image

Een digitale leeromgeving voor de kinderopvang om de creatieve ontwikkeling van kinderen te versterken.

✔ scholing op maat ✔ onderscheidend vermogen ✔ ontwikkeling kind staat centraal in programma ✔ visie ontwikkeling ✔ praktijkgericht ✔ pedagogisch onderbouwd ✔ ouderbetrokkenheid ✔ tijdswinst & kostenbesparend

Loris Malaguzzi

Loris Malaguzzi

Kinderen hebben een natuurlijke drang om te leren en te communiceren. Laat hen dingen zelf onderzoeken en geef ruimte om zich te uiten in diverse ‘talen’

Célestin Freinet

Célestin Freinet

Respect voor kinderen. Maak ‘leerstof’ tastbaar en zichtbaar. Laat hen spelen op betekenisvolle manier en kennismaken met hun leefomgeving. 

Janusz korczak

Janusz korczak

Kinderen zijn geen onaffe volwassenen, maar volwaardige mensen die initiatief kunnen nemen en verantwoordelijkheid kunnen dragen.

*Het Creatief curriculum is ontwikkeld vanuit de pedagogische visies van Loris Malaguzzi, Célestin Freinet en Janusz Korczak

Wat kun je verwachten van het creatief curriculum?

Het Creatief curriculum wordt als totaalpakket aangeboden en bestaat uit drie onderdelen: het online lesprogramma, het creatief handboek en de activiteitenbank. De bijeenkomsten zijn optioneel. Bekijk de agenda voor de komende bijeenkomsten.

ONLINE LESPROGRAMMA


Diverse cursussen voor pedagogisch medewerkers, gastouders en beleidsmedewerkers/coaches. Iedere cursus  bestaan o.a uit korte video’s in verschillende thema’s. Het gehele programma draagt bij aan het versterken van het creatief vermogen van kinderen. De ‘hoe-vraag’ staat hierbij centraal. Hoe doe je …?

CREATIEF HANDBOEK


Diverse digitale middelen ter ondersteuning van managers, beleidsmedewerkers/coaches, pedagogisch medewerkers en gastouders. Achtergrond informatie, werkvormen, visies, methodes, stappenplannen etc. Zo kun je direct aan de slag!

ACTIVITEITENBANK


Database met uitgeschreven creatieve activiteiten om de nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen op de werkvloer. Hierbij is er ook aandacht voor de creatieve ontwikkeling van de begeleider. De activiteitenbank is tevens als los product af te nemen.

BIJEENKOMSTEN


Aanvullend op het Creatief curriculum worden er educatieve (o.a workshops met open inschrijving) en creatieve bijeenkomsten georganiseerd op locatie voor kinderopvangorganisaties en/of gastouderbureaus. Meestal in Nederland, maar zo af en toe ook daarbuiten.

Kan ik je helpen?

Agenda bijeenkomsten

Wil jij kennismaken met het Creatief Curriculum?

Begin oktober staan er twee demo-ochtenden gepland in de omgeving van Amsterdam en Arnhem. Binnenkort meer informatie. Laat gerust een bericht achter met voorkeur voor locatie.

Muziekactiviteiten en tips

Men zegt dat iedereen wordt geboren met een natuurlijke...

Ouderavond, maar dan anders TIPS

  Ouderavonden en kinderopvang zijn niet altijd de meest...

Creatieve leeromgeving bieden, wat betekent dat?

  In een kindercentrum, een school of een huiskamer...

Werken vanuit het materiaal

Werken vanuit het materiaal, wat betekent dat? Resultaat is...

Rust, Reinheid, Regelmaat & Ruimte

  Het klinkt als een regel uit de jaren...

Hoe maak je de bouwhoek interessant?

Kijk eens naar de bouwhoek op jullie kindercentrum. Je...

Documentaire Waste land

Waste land, een prachtige documentaire over de ooit grootste...

Freinet, onderzoekend leren

  Célestin Freinet (1896-1966) is werkzaam als leraar op...

Knutselen met jonge kinderen. Goed idee?!

Oma is jarig en je hebt bedacht om iets...

Reggio Emilia, pedagogische visie

Reggio Emilia is een van de meest invloedrijke pedagogische...

Hoe creatief is lego?

  Op de school (in China) waar ik lesgeef...