about-nicole-de-beer-creative-like-kids

About Creative like Kids

Creative like Kids versterkt de creatieve ontwikkeling van kinderen, zodat zij uitgroeien tot creatieve volwassenen.

Reizen als leefstijl.

Creative like Kids is een initiatief van Nicole de Beer. Een creatieve vrouw, die van reizen houdt. Reizen is mijn leefstijl. Het houdt mijn mindset open, omdat ik steeds weer zie dat er geen standaard manier is om dingen te doen. Wat gebruikelijk is in jouw land is 500km verderop vreemd.

Creatief denkvermogen

Kinderen zijn van nature creatief. Zij zijn procesgericht, terwijl volwassenen zich meer richten op resultaten. Pablo Picasso zei ooit dat ieder kind een kunstenaar is, maar dat het moeilijk is om dit te behouden wanneer je opgroeit. Geleidelijk neemt het volwassen gedrag de overhand en daarmee het resultaatgericht denken.

Resultaten zijn belangrijk in onze huidige maatschappij. Mensen hebben hoge verwachtinen van elkaar en het leven, terwijl de vanzelfsprekendheid van dingen afneemt.

Er wordt steeds meer een beroep gedaan op creatieve vaardigheden in de breedste zin van het woord.

Het zou daarom goed zijn om deze creatieve kwaliteiten te behouden. Het gaat hierbij om verbeeldingskracht, het proberen van (nieuwe) dingen op andere manieren, het experimenteren, ontdekken en kunnen omgaan met teleurstellingen. Het versterken van het kritisch denkvermogen en het creatief oplossen van problemen kan het kind ondersteunen in zijn/haar leven. Nu en in de toekomst.

Betekenisvol zijn

Het is dan ook van belang om volwassenen in de directe omgeving van kinderen te inspireren om er meer aandacht te besteden aan de creatieve ontwikkeling. Zij kunnen de basis leggen voor verdere ontwikkeling. Creative like Kids ondersteunt o.a. met workshops en activiteitenboeken om de creatieve ontwikkeling van kinderen te versterken.

a out creative like kids

Blog

Creative like Kids blogt ook voor anderen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Lees ook de blogs: De kracht van zelf mogen ontdekken. | Reggio Emilia, een bewuste keuze? | Beer op de kast

trainingen & worshops