about-creative-like-kids

About Creative like Kids

Creative like Kids versterkt het creatief vermogen van kinderen, zodat zij uitgroeien tot creatieve volwassenen.

Reizen als leefstijl.

Creative like Kids is een initiatief van Nicole de Beer. Een creatieve vrouw, die van reizen houdt. Reizen is mijn leefstijl. Het houdt mijn mindset open, omdat ik steeds weer zie dat er geen standaard manier is om dingen te doen. Wat gebruikelijk is in Nederland is 500km verderop vreemd.

Creatief denkvermogen

Kinderen zijn van nature creatief. Zij richten zich op processen, terwijl volwassenen meer resultaatgericht zijn. Pablo Picasso zei ooit dat ieder kind een kunstenaar is, maar dat het moeilijk is om dit te behouden wanneer je opgroeit. Geleidelijk neemt het volwassen gedrag de overhand en daarmee worden resultaten belangijker dan de weg er naar toe.

Resultaten krijgen een grote rol toebedeeld in onze huidige maatschappij. Mensen hebben hoge verwachtinen van elkaar en het leven, terwijl de vanzelfsprekendheid van dingen afneemt.

Het gevolg is dat er steeds meer een beroep gedaan wordt op onze creatieve vaardigheden in de breedste zin van het woord. Gelijke tijd worden er door onze gemak-dient-de-mens-houding ook belangrijke leermomenen van kinderen ontnomen of krijgen zij minder oefentijd om het eigen te maken.

Het zou daarom goed zijn om de creatieve kwaliteiten van de mens te behouden en creatief vermogen hoger op de agenda zetten. Het gaat teslotte om verbeeldingskracht, het proberen van (nieuwe) dingen op andere manieren, het experimenteren, ontdekken en kunnen omgaan met teleurstellingen. Het versterken van het kritisch denkvermogen en het creatief oplossen van eenvoudige en complexe problemen. Deze vaardigheden kan een kind ondersteunen in zijn/haar leven. Nu en in de toekomst.

Betekenisvol zijn

Het is dan ook van belang om volwassenen in de directe omgeving van kinderen te inspireren en zo meer aandacht te genereren voor de creatieve ontwikkeling. Zij kunnen de basis leggen voor verdere ontwikkeling. Creative like Kids ondersteunt o.a. met workshops en activiteitenboeken om de creatieve ontwikkeling van kinderen te versterken.

a out creative like kids

Blog

Creative like Kids blogt ook voor anderen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Lees ook de blogs: De kracht van zelf mogen ontdekken. | Reggio Emilia, een bewuste keuze? | Beer op de kast

trainingen & workshops

Activiteitenboeken