about-nicole-de-beer-creative-like-kids

About Creative like Kids

Creative like Kids versterkt de creatieve ontwikkeling van kinderen, zodat zij kunnen uitgroeien tot creatieve volwassenen. klinkt goed, maar wat betekent het en wat zegt het over de initiatiefnemer?

Reizen als leefstijl.

Creative like Kids is een initiatief van Nicole de Beer. Ik omschrijf mijzelf als een creatieve vrouw, die van reizen houdt. Reizen is mijn leefstijl. Het houdt mij open minded en creatief. Wat normaal is in jouw land is 500km verderop vreemd.

Mijn speelse karakter houdt mijn innerlijke kind levend. Oke? Ik veeg mijn snottebel niet af aan mijn mouw. Ik huppel niet meer door de straten of lig op de grond van een supermarkt wanneer ik mijn zin niet krijg. Toch herken ik mij in de schaamteloosheid van kinderen.

Creatief denkvermogen

Kinderen zijn van nature creatief. Zij zijn procesgericht, terwijl volwassenen zich meer richten op resultaten. Geleidelijk komt het volwassen gedrag en neemt het resultaatgericht denken het over. Resultaten zijn belangrijk in onze huidige maatschappij en dat begrijp ik.

Toch zal het voor diezelfde maatschappij van belang zijn om procesgericht denken (creatief denkvermogen) te behouden. Zeker in een wereld waar men hoge verwachtingen heeft en niets meer vanzelfsprekend lijkt te zijn. Een goed ontwikkeld creatief vermogen kan het kind ondersteunen.

Betekenisvol zijn

In eerste instantie richt ik mij op de begeleiders in de directe omgeving van kinderen tot twaalf jaar (o.a gezin, kinderopvang en scholen). Zij kunnen de basis leggen voor verdere ontwikkeling. Ik wil betekenisvol zijn door mijn kennis te delen en diverse diensten en producten aan te bieden. Men kan zelfstandig of onder mijn begeleiding hun doel bereiken.

Toekomstplannen

Je kunt niet alles gelijkertijd. In een latere fase zal ik mij ook bezighouden met creatieve projecten voor oudere kinderen. Ik wil hiermee bereiken dat kinderen kunnen uitgroeien tot creatieve volwassenen.

about creative like kids

Blog

Creative like Kids blogt ook voor anderen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Lees ook de blogs: De kracht van zelf mogen ontdekken. | Reggio Emilia, een bewuste keuze?