about-nicole-de-beer-creative-like-kids

About Creative like Kids

Creative like Kids versterkt de creatieve ontwikkeling van kinderen, zodat zij uitgroeien tot creatieve volwassenen. klinkt goed, maar wat betekent het en wat zegt het over de initiatiefnemer?

Reizen als leefstijl.

Creative like Kids is een initiatief van Nicole de Beer. Ik ben een creatieve vrouw, die van reizen houdt. Reizen is mijn leefstijl. Het houdt mij mindset open, omdat ik steeds weer zie dat er geen standaard manier is om dingen te doen. Wat gebruikelijk is in jouw land is 500km verderop vreemd.

Creatief denkvermogen

Kinderen zijn van nature creatief. Zij zijn procesgericht, terwijl volwassenen zich meer richten op resultaten. Pablo Picasso zegt dat ieder kind een kunstenaar is, maar dat het moeilijk is om dit te behouden wanneer je opgroeit. Geleidelijk neemt het volwassen gedrag toe en daarmee het resultaatgericht denken.  Resultaten zijn belangrijk in onze huidige maatschappij. Mensen hebben hoge verwachtinen van elkaar en het leven, terwijl de vanzelfsprekendheid van dingen afnemen.

Het zou daarom goed zijn om deze creatieve kwaliteiten te behouden. Het gaat hierbij om verbeeldingskracht, het proberen van (nieuwe) dingen op andere manieren, het experimenteren, ontdekken en kunnen omgaan met teleurstellingen. Het versterken van het kritisch denkvermogen en het creatief oplossen van problemen kan het kind ondersteunen in zijn/haar leven. 

Betekenisvol zijn

In eerste instantie richt ik mij op de begeleiders in de directe omgeving van kinderen tot twaalf jaar (o.a gezin, kinderopvang en scholen). Zij kunnen de basis leggen voor verdere ontwikkeling. Ik wil betekenisvol zijn door mijn kennis te delen en diverse diensten en producten aan te bieden.

Toekomstplannen

Je kunt niet alles op hetzelfde moment. In een latere fase zal ik ook creatieve projecten voor scholen organiseren. Uiteindelijk is het doel om kinderen uit te laten groeien tot creatieve volwassenen.

about creative like kids

Blog

Creative like Kids blogt ook voor anderen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.

Lees ook de blogs: De kracht van zelf mogen ontdekken. | Reggio Emilia, een bewuste keuze?

trainingen & worshops